Valvojan kuva
Ratamestarit vuosien varrelta

Ratamestariryhmän tervehdys

Kartanonkoski on yksi hienoimmista ja vaikeimmista maastosta, mihin olemme ratoja suunnitelleet. Ellei peräti se hienoin ja vaikein. Suomalaisissa sprinttimaastoissa on harvoin näin monimuotoisia ja vaihtelevia kulkuesteitä näin tiheässä. Suunnistaminen tässä maastossa vaatii poikkeuksellisen intensiivistä suunnistusajattelua.

Maasto koostuu muutamasta keskenään hieman erovasta alueesta. Yksi osa on epäsymmetristä rivitaloaluetta, jossa reitinvalintojen pituuseroja ei ole helppo hahmottaa. Navigointia kovassa vauhdissa vaikeuttaa vehreä pensaisto, jonka keskeltä pihakäytäviä voi olla hankala havaita.

Toinen maastotyyppi on kerrostaloalueet, jolla vaihtelevat suuret rakennukset ja avarat pihat. Siellä eri reittivaihtoehtojen pituuserot voivat olla yllättävänkin suuria. Kolmantena tyyppinä ovat julkiset rakennukset eli päiväkodit ja koulut pihoineen ja aitauksineen.

Ratasuunnittelussa on tavoiteltu monipuolisia, rytmitettyä ja vaihtelevia sprinttiratoja, joissa mitataan hyvää reitinvalintataitoa ja sujuvaa etenemistä. Ikäsarjoissa vältelty vaikeimmin kartalta hahmottuvia maastonosia. Lasten sarjoissa on otettu huomioon liikenneturvallisuuden vaatimukset. Niissä tarjotaan mahdollisuus maaston teknisyydestä huolimatta kovaan vauhdinpitoon. Kaikissa sarjoissa odottaa iltapäivän radoissa yllätys, johon on osattava reagoida oikein.

Maastossa on runsaasti pensasaitoja ja aitoja, jotka useimmiten ovat läpipääsemättömiä tai ei-ylitettäviä. Noudattakaa kartan merkintöjä! Rajatapauksissa ylityskiellot on vahvistettu maastossa punavalkoisella kreppinauhalla. Myös muita kiellettyjä alueita on selvyyden vuoksi viitoitettu maastoon.

Kartalla on yksi vilkkaampi katu, jossa on ylityspaikkoja vain suojateiden kohdalla. Ylityspaikat on maastossa rajattu oransseilla metrin korkuisilla tiemerkintäkeiloilla. Ylittäjän on kuljettava suojatien molemmissa päissä keilojen välistä!

Maastossa on runsaasti eri kokoisia ja muotoisia leikkitelineitä. Ne on merkitty karttaan erikseen, jos se on pystytty tekemään lukukelpoisuutta heikentämättä. Ahtailla alueille leikkitelineitä ei ole merkitty erikseen.

Toivotamme elämyksellistä tuplasprinttiä Kartanonkoskella!

Ratamestariryhmä

Einari Heinaro, Riikka Otsamo, Kalle Rantala, Topi Syrjäläinen, Henrik Tala (pj.)