Sivuston päivitys on päättynyt

STADIN SPRINTTICUP
Kannelmäessä 23.3.2022

23.3.2022 - Reittianalyysit julkaistu - katso sivupalkista. Jokaisesta rastivälistä on ensin rastiväli ja vasta toisessa kuvassa reittipituudet. Jos et ollut itse juoksemassa, niin voit nyt sprintata virtuaalisesti.

Klo 21.02 Nyt myös linkit tuloksiin ja Reittihärveliin sivupalkissa

22.3.2022 - Tärkeät asia Kannelmäen sprinttiä varten:

B-ja C-ratojen kartan mittakaava - on 1:3300. Mittakaavassa 1:3000 rata ei olisi mahtunut A4-kokoiselle arkille. A- ja F-radoilla mittakaava on tuttu ja turvallinen 1:4000.

Maastossa on liukasta - paikoitellen. Tästä syystä ratamestarin sekä myös H45-sarjan kilpasuunnistajan suositus eilisillan koejuoksun perusteella on yhä nastapohjaiset kengät. Jäisiä osuuksia on paljon varsinkin rakennusten pohjoissivuilla. Lenkkareilla voi toki jo pärjätä, mutta se rajoittaa reitinvalintoja ja muutama pätkä on silloin taiteiltava kieli keskellä suuta.

Kartassa on erikoismerkki - iso lumikinos. Se on kuvattu karttaan marjapuuronvärisenä alueena. Kinoksen yli SAA mennä. Kaikkia lumikinoksia ei ole merkitty, vain ne, jotka olennaisesti vaikuttavat reitinvalintoihin tai ovat näköesteinä rastipisteille.

Maastossa on vesiesteitä - lumen sulamisen takia. Ne ovat kulkutien levyisiä "vesialtaita". Niitä syntyy ja katoaa sen mukaan, miten jäätyneitä sadevesikaivoja saadaan avatuksi. Maanantai-iltana pahimmat altaat olivat viimeisen rastin ja maalin lähellä.

alt-teksti
Tältä näytti viimeisen rastin ja maalin tienoo eilen illalla. Kartassa näkyy myös ison lumikinoksen erikoismerkki.

... ja vesikuoppia. Niitä ovat sadevesikaivojen kohdalle jäähän hakatut syvät kolot. Niitä kannattaa erityisesti varoa, sillä jos jalka vahingossa sellaiseen sujahtaa, niin siinä käy huonosti.

vesikuoppa
Varo vesikuoppia, jotka ovat syntyneet, kun sadevesikaivo on hakattu esiin 15 cm syvän jääkerroksen alta

Omat muovit - Luvassa on kaunista ilmaa, joten karttaa ei ole tarvis suojata muovitaskulla. Lähdössä on varalla muoveja niille, jotka uskovat sateen yllättävän. Muut suunnistavat kauniissa kevätillassa ilman muovitaskua ja siten osallistuvat maailmanlaajuiseen hyvään tapaan vähentää muovin turhaa käyttöä.

Niin, ja vielä pari asiaa: Kannelmäen liikuntapuiston pukusuojatilat sekä suihku ja WC ovat käytettävissä.

...ja että lähipysäköintiin tilaa on hyvin vähän ja sekin täyttyy jo ennen 17.30. Siis paras paikka pysäköintiin on Kaaressa. Siellä voi vaikka kisan jälkeen käydä ansaituilla kisakahveilla.

19.3.2022 - Mitä Kannelmäen sprintissä on odotettavissa. Missä rekisteröidytään ja missä on lähtöpaikka. Ja mitä kannattaa erityisesti tietää kielletyistä alueista ja lumikinoksista, jotta ne eivät pääse yllättämään. Myös kannattaa huomata, että talvikauden viimeisen sprintin kunniaksi liikuntakeskuksen pukusuojat ovat käytettävissä. Lue lisää ratamestarin terveisistä.

8.3.2022 - Miten tulla Kannelmäkeen - Läheltä kilpailukeskusta on parikymmentä pysäköintipaikkaa, mutta muualta lähimaisemista on lumikinostenkin takia turha etsiä vapaita pysäköintipaikkoja. Sen sijaan juna tuo lähelle ja bussilla pääsee ihan viereen. Lue lisää

Kannelmäessä juostaan sprinttiä keväällä 2022 vuoden 2017 SM-sprintin kartalla. Lisää tietoa myöhemmin. Sitä ennen voit seurailla valmisteluja ratamestarin päiväkirjasta.

Kari Sane


Stadin Sprintticup on Helsingin suunnistusseurojen kaikille avoin sprinttisuunnistuksen kuntoilusarja, johon sisältyy 10 tapahtumaa.

Kannelmäen sprinttitapahtuman järjestää Helsingin Suunnistajat.

Helsingin Suunnistajat järjestää kaikkiaan neljä sprinttitapahtumaa maaliskuussa, joista kolme viimeistä kuuluvat yritys- ja kaverijoukkueiden Firmasprintti-sarjaan.