Kilpailukeskuksen kartta
Kannelmäen liikuntapuiston huoltorakennus ja sen pihat ovat sprintticupin tapahtumakeskus
(Maalin paikka vaihtunut 20.3 klo 18.00)

Ratamestarin terveiset

Jos yhdellä sanalla kuvaisi Kannelmäen sprintticuppia, niin se on vaihteleva. Se antaa tuntuman monenlaisista sprinteistä.

Aluksi on keskieurooppalaisen pikkukylän luonteista kujien ja pihojen sokkeloa. Pihat ovat niin samanlaisia, että huolimattomasti karttaa lukeva ei kohta edes tiedä, mihin pihaan on tullut. Ja kun näistä Kannelniityn pihoista pääsee ulos, on edessä Kannelkylän raitteja ja piha-aukiota. Ei yhtään sen helpompia, sillä samannäköisiä taloja on yli 30 ja nekin ovat kuin yhtä isoa labyrinttiä.

Seuraavaksi aukeaa eteen aivan toisenlainen sprinttimaasto: korkeita rakennuksia ja avoimia pihoja. Nyt on osattava peilata talojen välejä. Sitten pieni pätkä puistosuuunnistusta. Hanget pitävät huolen siitä, että suorin reitti ei ehkä olekaan nopein.

Aitasokkelon jälkeen on ABF-ratojen pitkä rastiväli avarien kerrostalopihojen poikki. Reitinvalinta on riippuvainen päivän kelistä ja siitä, miten talojen väliset isot lumikinokset ovat ehtineet huveta.

Loppurata on tuttua uudempien kerrostalojen ja pihojen seassa pujottelua. B-radalla vielä toinen pitkä rastiväli ja reiteissä on varmasti valinnan varaa.

karttanäyte
Sprintin karttapalettia

Muutama asia kannattaa noteerata: lunta ja kinoksia riittää - ainakin tätä kirjoitettaessa. Olen merkinnyt reitinvalintaan vaikuttavia lumikinoksia karttaan marjapuuron värillä. Kinokset saa toki myös ylittää. Laajemmat pysäköintialueet ovat kielletyjä alueita. Autojen lomitse ei saa lähteä oikomaan - se ei edes ole nopein reittikään.

Karttaan on merkitty muutamia muitakin kiellettyjä alueita. Niitä ei voi asukkaiden takia sulkea, mutta maassa molemmin puolin kulku-uraa on muistutuksena kielletyn alueen nauha. Älä siis "vahingossa" juokse kielletyn alueen läpi. Se näyttää huonolta väliajoissakin.

ratamerkintoja
Ratamerkintöjä: 1) pieni lumikinos (saa ylittää), iso lumikinos (saa ylittää), 3) pysäköintialue (ei saa mennä) 4) pieni kielletty alue (ei saa mennä)ja 5) iso kielletty alue (ei saa mennä)

Koska tämä on talvikauden viimeinen Sprintticup, niin sen kunniaksi - ja myös Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden ystävällisellä avustuksella meillä on mahdollisuus käyttää Kannelmäen liikuntapuiston pukusuojia (kuva sivun alussa). Ajatelkaas, oikein konevessa ja suihkut ja vieläpä kilpailukeskuksessa, voiko sitä sprinttisuunnistaja enempää toivoakaan...

Sitten kysymys rengasvalinnasta eli lenkkarit vai nastat pohjissa. Nyt lauantaina tilanne on 15% sulaa, 50% vahvasti hiekoitettua jäätä ja 35% lunta tai jäätä. Keli muuttuu koko ajan, sillä vaikka yöpakkaset kovasti panevat hanttiin, niin kevätaurinko voittaa kuitenkin tämän mittelön. Kerron näillä sivuilla oman käsitykseni oikeista jalkineista tiistai-iltana.

22.3.2022 Tiistai-illankin koejuoksun perusteella kannattaa luottaa nastapohjaisiin kenkiin. Karkea arvio kulkuteistä: 35% sulaa, 40% vahvasti hiekoitettua jäätä ja 25% lunta tai jäätä.

Niin, vielä yksi tärkeä asia. Kilpailukeskuksen lähellä olevalle pienelle pysäköintialueelle mahtuu tuohon aikaan vain 20-30 autoa. Ja lähikadut ovat aluepysäköintikiellossa tai niillä on vain asukkaiden nimikkopaikkoja. Läheltä ei siis varmasti löydy vapaata pysäköintitilaa. Sen sijaan Kaaressa on varmasti pysäköintitilaa ja sieltä noin kilometrin reipas kävely tai jopa hölkkä kilpailukeskukseen on juuri passeli verryttely sprinttiä varten (opastus Kaaresta kilpailukeskukseen).

Toivon kaikille mukavia sprinttielämyksiä täällä Kannelmäessä.

Kannelkylässä 19.3.2022
Kari Sane
Ratamestari