SM-SPRINTTI 17.9.2017 KANNELMÄKI - MALMINKARTANO

Sivuston päivitys päättynyt.

Helsingin Suunnistajat onnittelee Ollia sprintin suomenmestaruudesta

Olli lentaa

Olli ei juokse, Olli lentää...

H21 kärkikolmikko

H21 mitalistit
H21-sarjan Suomenmestari Olli Ojanaho HS sekä vasemmalla hopeamitalisti Olli-Pekka Koistinen (HiKI) ja oikealla pronssimitalisti Topi Raitanen (HS)

D21 kärkikymmenikkö

D21 kärkikymmenikkö
D21-sarjan Suomenmestari Kirsi Nurmi (IFK Göteborg), hopeamitalisti Venla Harju (TP) ja pronssimitalisti Maija Sianoja (MSParma) vieressään muu kymppikärki Sofia Haajanen (Pohjant), Tuulia Viberg (MSParma), Anna Närhi (IFK Göteborg), Sari Anttonen (KeuKi), Merja Rantanen (JRV), Julia Järveläinen (Femman) ja Ina Westerlund (OK77)

18.9.2017
Kisavideoita
Mika Rautio (H50) on julkaissut kaksi mainiota otsakameravideota karsinnasta ja B-finaalista. Mika tavoitteli nopeita leimauksia, mutta joka rastilla vilkkua ei tullut katsottua. Hylsyt syntyivät karsinnan rastilla 9 ja finaalin rastilla 8.

Toisaalta tällaisilla rohkeilla kokeiluilla koetellaan äärirajoja. Nyt tiedetään lisää vilkkuemitin toiminnasta - rastileimasinta on kosketettava kunnolla ja tarkistettava vilkkuminen, jos aikoo saada hyväksytyn leimauksen.

Katso video karsinnasta. - Katso video B-finaalista.

17.9.2017 klo 18.30
Tulokset valmiina
Karsinnan ja finaalin lopputulokset sekä väliajat kisasivuilla. Nyt myös Reittihärveli.

Kuntosprintin kaikki tiedot valmiina kuntosuunnistussivulla

Tulokset päivitetty, finaalien sarjoista H45B, D21B2 ja D55A kolme hylkäystä jäänyt siirtämättä hyväksyttyihin tuloksiin.

16.9.2017
VIIME HETKEN MUUTOS KILPAILUOHJEESEEN
Change - Ändring

Kilpailunumerot poistetaan karsinnan lähtökynnyksellä klo 10.00 ja A-finaalin lähtökynnyksellä klo 14.15. Kynnyksen sulkeutumisajat: karsinta 9.30 ja A-finaali 13:40 ennallaan.

The competition numbers in the guarantine will be removed in the qualification at. 10.00 and in the final at. 14:15. Closing times of guarantine in the qualification 9.30 and in the A-final 13:40 unchanged.

Tävlingsnumren i starttröskel kommer att tas bort i kvalet kl. 10.00 och i finalen kl. 14.15. Stängningstider for starttröskel i kvalet 9:40 och i finalen 13.40 oförändrad.

13.9.2017 klo 15.30
Lähtölistat julkaistu
Karsinnan lähtölistat julkaistu. Listat ovat tuttuun tapaan sarjoittain (karsintaerittäin) ja seuroittain.

Sarjan H45K1 lähtöajat ovat muuttuneet. Sarjan ensimmäinen lähtöaika on 10.14. Sarjan ensimmäinen lähtö siirtyi reilulla puolella tunnilla eteenpäin.

9.9.2017
Varaa lounas kisakeskuksessa etukäteen
Kisakeskuksessa on ravintola ja kahvio. Molempia pyörittää ravintola Factory, joka tunnetaan suosituista lounasravintoloistaan Helsingissä ja Espoossa.

Tarjolla jauhelihalasagnea sekä kasvislasagnea. Molemmat ovat laktoosittomia. Voit tilata ja maksaa lounaasi jo etukäteen verkossa (verkkopankkimaksu). Hinta etukäteen 10 euroa ja muuten 12 euroa. Lue lisää.

8.9.2017
1856 kilpailijaa - nuoret jäivät kotiin
Yhteensä 1856 suunnistajaa on ilmoittautunut kisoihin. Määrä on noin 80 vähemmän kuin Epilässä 2015 ja Hollolassa 2014. Tavoitteena olleesta 2000 suunnistajasta jäätiin siis selvästi.

Eniten suunnistajia on odotetusti H21-sarjassa, peräti 211 kilpailijaa, enemmän kuin koskaan aiemmin. Myös D21 keräsi runsaan osanoton, 131 kilpailijaa. Suuria sarjoja olivat myös H45 (91 kilpailijaa) ja H50 (79 kilpailijaa). Nuorten sarjoissa eniten osanottajia keräsivät H20 (73 kilpailijaa), D14 (63 kilpailijaa) ja H16 (59 kilpailijaa).

Parhaiten porukkaa sai liikkeelle Espoon Suunta, tasan 100 kilpailijaa. Seuraavanina olivat Tamperen Pyrintö, 79 kilpailijaa ja Lahden Suunnistajat-37, 53 kilpailijaa.

Mikä aiheutti kilpailijoiden vähenemisen. Suurin vähennys on tapahtunut nuorten miesten ja poikien sarjoissa, yhteensä noin 80 kilpailijan pudotus Epilan ja Hollolan lukuihin verrattuna. Myös nuorten tyttöjen sarjassa kilpailijoita oli selvästi vähemmän kuin aiemmin.

Jos jäit rannalle, tervetuloa kuntosuunnistamaan - jälki-ilmoittautuneita ei SM-kisoissa tunneta.

2.9.2017
Taas koejuostiin...
Nyt olikin jo tosi kysymyksessä, sillä ratoja oli viilattu aika lailla edellisestä kerrasta.

Koejuoksu
Koejuoksijat ja pieni katukiituri valmiina seuraavaan erään

Tiedottaja juoksi yhden keskipitkän ja toisen pitemmän radan. Vaikeutta riitti. Vaikka 40 vuotta näitä kotinurkkia on kierretty, niin saihan ratamestari silti pään pyörälle - jarrut päälle: minne sitä on jouduttu! Poiketen aiempien vuosien SM-kisoista tällä kertaa on syytä skarpata viimeiselle rastille asti, jos aikoo mukaan A-finaaliin.

20.8.2017 klo 12.30
Jo lähes 350 ilmoittautunutta
Enää neljä viikkoa SM-sprintin alkuun. Ilmoittautumisia on kertynyt jo lähes 350. Hyvä määrä kun ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä yli 2 viikkoa.

Suurimmat seurat ovat Tampereen Pyrintö (29 ilmoittautunutta), Espoon Suunta (20) ja HS itse (14 nuorta).

Eniten tulijoita on tässä vaiheessa miesten pääsarjaan, peräti 57 kilpailijaa, joukossa neljä rankin kymppikärjessä olevaa: Koistinen, Niemi, Anttolainen ja Laukkarinen. Naisten pääsarjaan on ilmoittautunut 25, joista kymppikärjestä Sianoja. Nuoria on ilmoittautunut eniten sarjaan D15 (18) ja ikäsuunnistajia sarjaan H50 (13). Järjestäjiäkin on nyt jo lähes 200 (kts oikea sivupalkki).

4.8.2017
Kilpailualue julkistettu
Kilpailualue on Kannelmäki ja Malminkartano Helsingin äärimmäisessä luoteisnurkassa. Alue on pääasiassa 1970-1980-luvuilla rakennettua tiivistä kerros- ja rivitaloaluetta, jonka Mätäjoki jakaa kahtia. Alueen halki kulkee lentoasemalle johtava kehärata ja Suomen suurin rautatiesilta, jolta on upeat näkymät kilpailualueelle. Kilpailukeskus on Kannelmäen liikuntapuisto (kuvassa).

Kilpailukeskus

Katso vielä koko kilpailualue ja siihen liittyvät rajoitukset.

30.6.2017
Koejuostiin...
... muutama viikko sitten SM-kisojen ratoja parinkymmenen seuran jäsenen voimin. Luonnon kasvukauden voima yllätti. Eli lisää tummaa vihreää.

Koejuoksu

Tiedottaja pääsi juoksemaan yhden nuorempien juniorien ja yhden ikäsuunnistajien radan. Edellinen oli mainio - selkeitä välejä, hieman sokkeloa ja vaikeustaso juuri kohdallaan. Ikäsuunnistajien rata alkoi mahtavasti - sai edetä kieli keskellä suuta. Loppua kohden rata helpottui, ehkä liikaa, vai olikohan vaan jäänyt kesken. Sehän nähdään muutaman kuukauden kuluttua.

31.5.2017
Työryhmä kokoontui
Sprintin järjestelyryhmä piti maratonkokouksen, yli 3 tuntia. Moni asia saatiin valmiiksi, mutta aika paljon jäi vielä avoimeksi seuraavaan kokoukseen.

Työryhmän kokous

Ratamestari Henkka (vasemmalla) esittelee ratasuunnittelun uusinta työkalua. Muut Leena (info), Raino (valokuvaus), Hannu (kilpailukeskus), Olli (ensiapu) sekä Pekka (kilpailujohtaja) seuraavat kiinnostuneina.

Harjoittelumahdollisuutta edellisenä päivänä ei järjestetä - onhan näitä erilaisia sprinttejä juostu täällä Helsingin seudulla jo iso liuta - pikaisesti laskien lähes parikymmentä. Käsiohjelmaa ei julkaista, joten tarvittavat tiedot on katsottava etukäteen verkosta tai viimeistään kilpailukeskuksen ilmoitustaululta. Itse kilpailukeskuksessa verkkoa riittää varmasti.

Muksulaan on alle yksivuotiaista ilmoitettava etukäteen. Toivottiin, että muistakin muksulan asiakkaista kerrottaisiin etukäteen. Muksula on avoinna karsinnan ja loppukilpailujen ajan. Keskellä päivää muksulan väki - niin lapset kuin henkilökuntakin ovat tauolla.

13.5.2017
Kilpailukutsu julkaistu
Kilpailukutsussa ei ole yllätyksiä; ainoat mielenkiintoiset asiat ovat aamun karsintakilpailujen lähtökynnys ja WRE-kilpailuun osallistuvien IOF-tunnuksen tarve.

Kilpailualue julkistetaan vasta elokuun alkupuolella. Silloin myös kerrotaan, miten kilpailukeskukseen tullaan - se ei ole ihan läpihuutojuttu Helsingin kokoisessa kaupungissa. Mutta kaikki aikanaan...

14.2.2017
Helsingin sprinttivuosi 2017 on nyt
Sprinttivuosi käynnistyy to 9.3.2017 Lauttasaaren Vattuniemessä juostavalla Sprintticupin avauksella. Cup jatkuu joka viikko torstaisin mm. Töölössä, Lauttasaaren Myllykalliolla ja Laaksossa. Lue lisää HS:n huippusprinteistä.

Eikä siinä kaikki - lauantai 18.3.2017 on sprinttipäivä. Siihen kuuluu kaksi sprinttiharjoitusta ja niiden välissä pidettävä sprinttivalmennusseminaari. Sekä harjoitukset että seminaari ovat tarkoittetut kaikille, niin kilpa- kuin kuntosuunnistajillekin. Lue lisää sprinttipäivästä ja ilmoittaudu samantien.

SM-sprintin logo

10.2.2017
Kisasivut avattu
SM-sprintin 2017 kisasivut avattu. Aluksi sivuilla on kisojen ennakkotietoa sekä muuta aiheeseen liittyvää. Aikanaan sitten virallisempaa alkaen kilpailukutsusta ja päätyen tuloksiin.

SM-sprintti tulee näkymään myös Twitterissä ja Facebookissa. Miksi sitten tarvitaan enää verkkosivuja. Olisihan somen käyttö tyylikkäämpää ja taatusti helpompaakin.

Ei taideta olla siihen vielä valmiit. Sprinttisuunnistajistakin yllättävän iso porukka on ikäsuunnistajia. Osa heistä tuskin on kuullutkaan Twitteristä ja muista vastaavista, saatika sitten että liikkuisivat niissä kuin kala vedessä. Niinpä annetaan kaikien kukkien kukkia - eri medioita tarvitaan. Poimitaan somesta vaikka parhaat palat tännekin - jos vaikka joku innostuisi sen takia avaamaan itselleen oman twittertilin.

9.11.2016
Kilpailu- ja harjoittelukielto
HS järjestää keväällä ja kesällä avoimia SM-sprintin esitapahtumia. Näitä sekä SM-sprinttiä varten on varattu seitsemän maastoaluetta. Tapahtumat pidetään uusilla sprinttikartoilla.

Nämä alueet ovat 6.11.2016 alkaen kilpailu- ja harjoittelukiellossa. Suunnistusliiton lajisääntöjen (18.131) mukaan suunnistusharjoittelu kartan kanssa on näillä alueilla kielletty. Muu liikkuminen kuin suunnistusharjoittelu kartan kanssa on sallittua. Lue lisää.