Kilpailukutsu (päivitetty)

Sprinttisuunnistuksen SM-kilpailu R1 ja R2 Helsingissä sunnuntaina 17.9.2017. Maailmanrankikilpailu (World Ranking Event).

Kilpailukutsua on päivitetty 5.8.2017 kilpailualueen julkistamisen jälkeen. Muutetut kohdat on osoitettu violetilla taustalla.

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä, suunnistuksen SM-kilpailujen ohjeita 2017 (luku 6) ja WRE-sääntöjä.

Kilpailualue on harjoitus- ja kilpailukiellossa. Se on nähtävissä kisasivuilla ja karttarekisteri.fi –sivustolla. SM-kilpailuihin osallistuvilta suunnistajilta suunnistusharjoittelu ja kaikenlainen kartan kanssa liikkuminen on kilpailualueella kielletty. Muu liikkuminen on sallittua 3.9.2017 asti.

3.9.2017 jälkeen liikkuminen kilpailualueella on kielletty lukuunottamatta joukkoliikennelinjoja: junat P ja I sekä bussit 37, 39N ja 43, joilla saa ajaa kilpailualueen läpi, mutta ei saa poistua kilpailualueella olevilla asemilla tai pysäkeillä.

Sarjat: H21, H20, H18, H17, H16, H15, H14, D21, D20, D18, D17, D16, D15, D14, H35-H85, D35-D85.

Sarjojen ohjeajat loppukilpailussa 12–15 minuuttia. Karsinnassa ohjeaika voi olla 10–12 minuuttia.

Osanottomaksut kaikissa sarjoissa 33,80 euroa.

Ilmoittautuminen Irma-palvelun kautta viimeistään 7.9.2017. Ei jälki-ilmoittautumisia.

Sarjat H21 ja D21: kaikilla maailmanrankikilpailuun (WRE) ilmoittautuvilla on oltava Kansainvälisen Suunnistusliiton (IOF) myöntämä tunnus. Suunnistusliiton sivuilla on ohjeet tunnuksen hankkimisesta, tarkistamisesta ja tallettamisesta IRMAAN tai suoraan täältä.

Suomalaiset kilpailijat ja suomalaista seuraa edustavat ulkomaalaiset kilpailijat ilmoittautuvat WRE-kilpailuun vain IRMAn kautta (eivät Eventorin kautta). Ulkomaalaiset, jotka eivät edusta suomalaista seuraa, voivat ilmoittautua WRE-kilpailuun Eventorin kautta.

Tulo kilpailukeskukseen

Kilpailukeskus on Kannelmäen liikuntapuisto. Kilpailulle varatuilla pysäköintialueilla on rajoitetusti tilaa (yhteensä 750 paikkaa). Tästä syystä vahvasti suositellaan joukkoliikenteen käyttöä sekä lähietäisyyksiltä pyöräilyä.

Autolla: Pysäköinti on kauppakeskus Kaaren kattopysäköintialuella (navigointi: Laulukuja 3). Ajo Kehä I:ltä Kannelmäen eritasoliittymastä 600-900 m. Toinen pienempi pysäköintialue Kaarelankentällä (navigointi: Kaarelan raitti 3. Opastus rastilipuilla Hämeenlinnanväylältä Kannelmäen eritasoliittymästä, 450-750 m. Molemmilta pysäköintialueilta kävelymatkaa kilpailukeskukseen 1500 metriä. Noudata viitoitusta. Katso karttaa

Seurabussilla saapuvien on ilmoitettava tulostaan Mika Rantalalle sp

Junalla: Kehäradan P- ja I-junat pysähtyvät Kannelmäen asemalla. Sieltä on 500 metrin kävelymatka kilpailukeskukseen. Huomaa, että Malminkartanon asema on kilpailualueella: sen kautta ei saa tulla kilpailukeskukseen. Katso karttaa.

Junista ei enää voi ostaa matkalippuja. Lue lisää.

Nopein tapa päästä kilpailukeskukseen on ajaa Kehäradan liityntäpysäköintiin, erityisesti Vehkalaan ja Kivistöön ja tulla loppumatka I-junalla Kannelmäen asemalle. Katso karttaa

Bussit 42 ja 43 tuovat 100 metrin päähän (Soittajantien pysäkit) kilpailukeskuksesta. Bussin 56 päätepysäkiltä on kävelymatkaa 500 metriä. Katso karttaa

Polkupyörällä: Huomaa, että kilpailukeskukseen on tultava Hämeenlinnantien tai Kantelettarentien suunnasta Vanhaistenpuiston kautta (idästä). Muut ajoreitit kulkevat kilpailualueella ja ovat tästä syystä kielletyt. Polkupyörien pysäköinti on välittömästi kilpailukeskuksen tuntumassa. Katso karttaa

Lähtöajat julkaistaan kisasivuilla viimeistään ke 13.9.2017. Karsinnan lähtöluettelot muodostuvat sarjoissa H/D21 sprintin 8.9.2017 maailmanrankin ja Suomen 6.9.2017 sprinttirankin ja muissa sarjoissa Suomen 6.9.2017 sprinttirankin mukaisesti suunnistuksen SM-kilpailujen ohjeissa 2017 (luku 6) esitetyllä tavalla.

KARSINTA
Ensimmäinen lähtö klo 9.30. Kaikissa sarjoissa on lähtökynnys, joka sulkeutuu klo 9.30. Lähtökynnykselle on matkaa kilpailukeskuksesta 800 metriä. Kaikissa sarjoissa on lähtökynnyksen yhteydessä oleva esilähtö, josta kilpailija pääsee siirtymään varsinaiselle lähtöpaikalle 20 minuuttia ennen lähtöaikaansa. Esilähdöstä varsinaiseen lähtöön on 1200 metriä.

LOPPUKILPAILU
Loppukilpailujen aikataulu, lähtökynnys ja etäisyys lähtöön ilmoitetaan myöhemmin, viimeistään kilpailuohjeessa.

Palkintojenjako kahdessa jaksossa. Jälkimmäinen jakso alkaa klo 16.45. Palkinnot jaetaan rinnakkaisissa naisten ja miesten sarjoissa yhtä aikaa.

Kartta: sprinttisuunnistuskartat, 1:4000, muovisuojuksessa.

Emitleimaus: emitnumero on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Jos emitnumeroa ei ilmoiteta, varaamme lainakortin, vuokra 5 euroa. Palauttamattoman lainakortin veloitus 70 euroa.

Asusteet: piikkarit ja nastarit kielletty.

Kilpailunumeroita käytetään kaikissa sarjoissa. A-loppukilpailussa uudet numerot. Omat hakaneulat.

Ei peseytymismahdollisuutta.

Ravintola ja kahvila kilpailukeskuksessa.

Muksula: kilpailukeskuksessa. Alle yksivuotiaista ilmoitettava etukäteen tiedottajalle.

Kuntosuunnistuksen lähdöt klo 13.30-14.30, karttamaksu 10 euroa. Alle 19-vuotiaat 3 euroa.

Toimihenkilöt: kilpailunjohtaja Pekka Väisänen, ratamestariryhmän johtaja Henrik Tala, tekninen asiantuntija Hannu Pyy, Suomen Suunnistusliitto, ratavalvoja Pekka Vuorinen, Suomen Suunnistusliitto, WRE-yhteyshenkilö Pauliina Lankinen, tiedottaja Kari Sane .

Tervetuloa Suomen suurimpaan sprinttisuunnistustapahtumaan
Helsingin Suunnistajat