Palkintopalli
Vahvasti liioteltu huhu kertoo, että kisojen palkintopalli olisi peräsin Helsingin olympialaisista ja Stadikan remontin takia meillä lainassa. Ainakin ulkonäön perusteella tähän voisi jopa uskoa.

SM-sprintti mediassa

Tiedotuksen painopisteet olivat suunnistajat ja kilpailualueen asukkaat. Suunnistajat tavoitettiin kisasivuilla ja asukkaat paikallislehti Tanotorven sekä 200 tolppailmoituksen avulla. Lisäksi tavoiteltiin uutiskynnyksen ylitystä Helsingin Sanomissa ja Ylen Urheiluruudussa.

Tanotorvi
Tanotorven numerossa 7 oli koko sivun juttu SM-sprintistä

Tavoitteet saavutettiin - paremmin kuin osattin toivoa.

Tanotorvi kertoi SM-sprintistä kahdessa numerossaan, Lehti julkaisi numerossa nro 7 lähes koko sivun jutun useine kuvineen ja vielä kisaviikon keskiviikkona numerossa 8 toisen jutun, josta osa lehden etusivulla. Tanotorven lukija ei siten voinut olla tietämättä tapahtumasta.

Tanotorven näköispainokset.

Helsingin Uutisten verkkolehden kumppanit-osiossa oli kaksi Markku Sormusen laatimaa juttua; toisessa kerrottiin SM-sprintistä Kannelmäen liikuntapuistossa ja toisessa samassa yhteydessä olevasta kuntosuunnistusmahdollisuudesta. Kumpikaan juttu ei päässyt lehden paperiversioon.

Helsingin Sanomissa oli kisaviikolla toimittaja JP Reposen ennakkojuttu SM-sprintista otsikolla: Historian ehkä vaativin alue” – lähes 2 000 suunnistajan SM-sprintti on ennenkokematon tapahtuma luoteis-Helsingissä.

Digiversiossa julkaistussa uutisessa todettiin että kisat ovat ensimmäiset suunnistuksen SM-kisat Helsingissä. Myös siteerattiin ratavalvoja Pekka Vuorisen lausuntoa Kannelmäen ja Malminkartanon erinomaisesta soveltuvuudesta sprinttisuunnistukseen.

Helsingin Sanomat
Helsingin Sanomat 18.9.2017

Kilpailujen jälkeisenä maanantaina Helsingin Sanomat (toimittaja Arno Seiro) julkaisi lähes sivunmittaisen artikkelin tapahtumasta, jossa oli keskitytty "tavallisiin suunnistajiin" ja heidän ajatuksiinsa.

Haastattelukohteina olivat D85-sarjan voittaja Sole Nieminen, H70-sarjan hopeamitalisti Timo Peltola ja H65-sarjan voittaja Mikko Sani. Haastattelu tehtiin ennen kilpailua lähtökynnyksen reunalla. Valokuvaaja Jukka Gröndahl oli sitten valmiina viimeistä edellisellä rastilla ja saikin otettuia kaikista mainiot juoksukuvat.

Sole Nieminen, 90, pitää huolta aviomiehestään ja kahmii MM-mitaleja suunnistuksessa – lentopallon pelaaminen päättyi sormivammaan. Uutisen lopussa kuvat Timo Peltolasta ja Mikko Sanista vauhdissa.

Kainalouutisena oli lisäksi uutinen H21- ja D21-sarjojen voittajista sekä heidän lyhyet haastattelunsa. Samoin oli tietoja tapahtumasta kuten osanotajamäärät. Sokerina pohjalla kerrottiin, että järjestävä seura HS oli saanut liikkeelle lähes 250 toimitsijaa.

Ilmaisjakelulehti HS Metro kertoi maanantain numerossaan SM-sprintistä. Etusivulla oli puolen sivun kuva Timo Peltolasta lähdössä viimeistä edelliseltä rastilta sekä otsikko "Suunnistajat pääkaupunguissa". Sisäsivuilla oli vielä uutinen voittajista.

HS Metron näköispainos

YLE Urheiluruutu
Yle - Urheiluruutu 17.9.2017

Ylen Urheiluruutu keskittyi myös tavallisiin suunnistajiin. Pääkohteena oli H80-sarjassa juokseva Mikko Heikkelä, jota haastateltiin sekä lähtökynnyksellä että maalissa.

Muita haastateltavia olivat Kaarina Nurminen D15 ja maajoukkuesuunnistaja Merja Rantanen D21. Myös voittajat mainittiin.

Yle toimittaja oli kiinnittänyt erityistä huomiota siihen, että kilpasuunnistajien määrät ovat hienoisessa laskussa kun taas harrastajien määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkkinä Yle mainitsi Helsingin seudun iltarastit, joilla parhaimmillaan saattaa olla yli 700 osanottajaa.

Leikkeen lopuksi kilpailunjohtaja Pekka Väisänen täydensi hyvin Ylen havaintoa korostamalla ihmisten liikkumisen tärkeyttä kansanterveydelle. Samoin hän totesi, ettei kilpailu saa olla pääasia vaan harrastamiselle on annettava myös tilaa.

Urheiluruutu 17.9.2017 klo 20.45 - SM-Sprint ajalla 16:25 - 18:50


Helsingin Suunnistajien lehdistötiedote sekä muita tiedotteita:

Lehdistötiedote

Asukastiedote

Isännöitsijäkirje (pitkä versio)