Kilpailujohtaja

Kilpailujohtaja kiittää

SM-sprintti 2017 on ollut seuralle mahtava voimanponnistus mutta myös näytön paikka - yli 250 seuran jäsentä on ollut tekemässä kaikkien aikojen upeimpaa sprinttisuunnistuksen suomenmestaruuskilpailua. Vähempää meiltä ei odotettukaan, mutta me myös teimme sen.

Kilpailun onnistuminen ei ole mikään yksinkertainen asia - se on vaatinut teiltä monenlaista osaamista. Yksi on toiminut maastovalvojana, toinen pysäköinninohjaajana, kolmas ruuanjakajana ja neljäs lähtötoimitsijana puhumattakaan niistä monista muista tehtävistä, joissa itse kukin meistä on ollut. Jokainen lenkki tässä souvissa on pitänyt ja pitänyt myös hyvin. Toki joissakin pienissä asioissa olisimme voineet toimia paremmin tai nopeammin, mutta ne eivät sumenna kokonaisuuden hienoa kuvaa.

Me saimme poikkeuksellisen paljon julkisuutta, ylitimme kirkkaasti valtakunnallisen uutiskynnyksen siitä huolimatta, että suunnistus ei ole mikään valtavirran urheilulaji. Median päähuomio oli tällä kertaa tavallisissa suunnistajissa. Me pystyimme kilpailunjärjestäjinä osoittamaan, että kilpaurheilu ja omaehtoinen liikunta eivät ole toistensa vastakohtia, päinvastoin ne täydentävät hyvin toisiaan.

Myös paikallisesti herätimme huomiota, asukkaat olivat innokkaasti seuraamassa kilpailijoita ympäri Kannelmäkeä ja Malminkartanoa. Rohkeimmat kävivät jopa itse kokeilemassa kaupunkisuunnistusta - tällä nimellä sitä asukkaille markkinoitiin.

Tulevat SM-sprinttien järjestäjät, Oulu 2018 ja Forssa 2019 olivat tutustumassa järjestelyihimme. Tiedän, että he saivat teidän avullanne hyvät mallit onnistuneiden kilpailujen järjestämiseen. Tästä syystä voimmekin luottavaisesti katsoa eteenpäin ja olla tyytyväisiä aikaansaannoksiimme.

Pekka Väisänen
SM-sprintin 2017 kilpailujohtaja