Opastus ja joukkoliikenne
Route guidance and public transport
Vägvisning och kollektivtrafik

Kilpailukeskus on Kannelmäen liikuntapuisto, Soittajantie 12.

SM-sprintti 2017
SM-sprintti 2017 juostaan Kannelmäessä ja Malminkartanossa

Kilpailualue on kokonaisuudessaan kiellettyä aluetta. Tästä syystä riippumatta siitä, millä keinoin saavut kilpailukeskukseen, noudata alla olevia ohjeita, niin et vahingossakaan joudu kielletylle alueelle ja tule siten hylätyksi jo ennen lähtöä.

Tulo-opastus kilpailukeskukseen
Tulo-opastus kilpailukeskukseen

Kannelmäkeen saavutaan Hämeenlinnantien tai Kantelettarentien suunnasta (koillisesta, idästä tai kaakosta). Joukkoliikenteellä saa ajaa kilpailualueelle, mutta on jäätävä pois vain määrätyillä pysäkeillä.

Itse kilpailukeskukseen tullaan kävellen tai pyörällä Vanhaistenpuiston kautta. Linjan 56 päätepysäkiltä tullaan kilpailukeskukseen etelästä Soittajantien suunnasta. Lisäksi bussit 42 ja 43 tuovat aivan kilpailukeskuksen tuntumaan.

Tule kilpailukeskukseen

AUTOLLA JÄRJESTÄJIEN PYSÄKÖINTIIN:

opastus autolla pysäköintiin
Yleisopastus autolla pysäköintiin

Kauppakeskus Kaaren kattopysäköinti - Laulukuja 3:

Pysäköintiin on varattu tilaa 500 paikkaa kauppakeskus Kaaren kattopysäköinnistä. Navigointiosoite on Laulukuja 3.

Ajo Kehä I:ltä Kannelmäen eritasoliittymastä (opasteet POHJOIS-HAAGA ja KANNELMÄKI), ajomatka 600-900 m. Sisäänajo Kaaren kattopysäköintiin on merkitty rastilipulla. HUOM. Kaaren muu pysäköinti on aikarajoitettu 4 tunniksi (pysäköintikiekko).

Kävelymatka kilpailukeskukseen 1500 metriä. Noudata viitoitusta.

Opastus Kauppakeskus Kaaren kattopysäköintiin
Opastus Kauppakeskus Kaaren kattopysäköintiin

Kaarelankenttä - Kaarelan raitti 3

Toinen pysäköintialue Kaarelankentällä, 250 paikkaa. Navigointiosoite: Kaarelan raitti 3. Ajo Hämeenlinnanväylältä Kannelmäen eritasoliittymästä, (opasteet KANNELMÄKI ja HAKUNINMAA), ajomatka 450-750 m. Viitoitus rastilipuilla. Kävelymatka kilpailukeskukseen 1500 metriä. Noudata viitoitusta.

Opastus pysäköintiin Kaarelan kentälle
Opastus pysäköintiin Kaarelankentälle

TUOT KILPAILIJOITA

Suositeltavin tapa tuoda kilpailijoita on ajaa Hämeenlinnantietä, poistua Kannelmäen eritasoliittymästä, jatkaa Kanneltietä, kääntyä vasempaan Vanhaistentielle ja päästää kilpailijat ulos Vanhaistentien varrella joko bussipysäkeillä tai suojatien jälkeen.

Kilpailijoita autolla
Toimi näin, jos tuot kilpailijoita autolla

Kilpailijat voivat silloin jatkaa kilpailukeskukseen joko opastettua reittiä Vanhaistenpuiston kautta tai sitten suoraan Kanneltietä myöten. Itse voit sitten jatkaa eteenpäin kääntymällä vasempaan Kaarelantielle tai jatkaa suoraan Kantelettarentien suuntaan.

AUTOLLA LIITYNTÄPYSÄKÖINTIIN JA LOPPUMATKA JUNALLA

Liityntäpysäköintialueita Kehäradan varrella
SM-sprintiin tulijoille sopivimmat liityntäpysäköintiasemat Kehäradan varrella. Lisää liityntäpysäköintialueista

Kehäradan eli Helsinki - Huopalahti - Lentoasema varrella on useita asemia, joiden liityntäpysäköintialueilla on sunnuntaiaamuisin runsaasti vapaata tilaa. Parhaiten tarkoitukseen käyvät Vehkala ja Kivistö sekä Vantaankoski. Kivistöstä matka-aika Kannelmäen asemalle on 12 minuutia, Vehkalasta 10 minuuttia ja Vantaankoskelta 9 minuuttua.

Kivistön liityntäpysäköinnillä ei ole vielä navigointiosoitetta (Google Maps). Käytä Kivistön asema Vantaa, joka on ihan vieressä. Vehkalan ja Vantaankosken osoitteet näet kuvista.

Kivistössä on 450 liityntäpysäköintipaikkaa ja Vehkalassa 500. Vantaankoskella on vajaat 200 liityntäpysäköintipaikkaa. Kaikilla on myös runsaasti polkupyöräpaikkoja.

Kaikilta kolmelta liityntäpysäköintialueelta on enintään 100 metrin matka juna-asemalle. Jatka sieltä I-junalla Kannelmäkeen. Lue ohjeet ja aikataulut kohdasta Junalla kilpailukeskukseen.

Kivistöstä, Vehkalasta tai Vantaankoskelta junaan noustessasi tarvitset Seutulipun Kannelmäkeen.

Opastus Kivistön liityntäpysäköintiin
Kivistön liityntäpysäköintiin
Opastus Vehkalan ja Vantaankosken liityntäpysäköintiin
Vehkalan ja Vantaankosken liityntäpysäköintiin

JUNALLA KILPAILUKESKUKSEEN

Kehärata
Kehärata (lisää HSL:n sivuilta). Ja katso vielä lyhyt video Kehäradasta.

Kehäradan P- ja I -junat tuovat Kannelmäen asemalle, josta on noin 500 metrin viitoitettu reitti kilpailukeskukseen. P-juna tulee keskustan suunnasta ja I-juna tulee lentoaseman suunnasta.

Sunnuntaiaamuna junat liikennöivät vielä harvakseltaan, joten katso aikataulu tarkkaan, jotta et myöhästy junasta. Seuraavassa on aikatauluja muutamilta I-junan asemilta Kannelmäen asemalle (aikataulut päivitetty syysliikenteen mukaisiksi):

SUNNUNTAINA I-juna Lentoasema-Huopalahti-Helsinki
(voimassa 16.8.2017 - 9.12.2017)
Kivistön asema 06.51 07.21 07.51 08.21 08.51
Vehkalan asema 06.53 07.23 07.53 08.23 08.53
Vantaankosken asema 06.54 07.24 07.54 08.24 08.54
............
Kannelmäen asema 07.04 07.34 08.04 08.34 09.04

Katso I-junan (keskustaan) aikataulu ja P-junan (Lentoasemalle) aikataulu.

Huomaa, että 19.6.2017 alkaen junasta ei ole enää voinut ostaa matkalippua, vaan se on hankittava etukäteen. Kaikilla kolmella edellä mainitulla asemalla: Kivistössä, Vehkalassa ja Vantaankoskella on lippuautomaatit.

Vaihtoehdot ovat seuraavat:

HSL Lippuautomaatti
Lippuautomaatti
HSL:n uudesta kosketusnäytöllisestä automaatista voit ostaa paperisia kertalippuja. Maksutapoina ovat käteinen, sirulliset maksukortit sekä matkakortin arvo. Kaikilla kolmella edellä mainituilla asemilla: Kivistössä, Vehkalassa ja Vantaankoskella on lippuautomaatit.

Mobiililippu

HSL-Mobiililippu-sovellus on "lippuautomaatti taskussasi". Sen voit ladata maksutta kaikkiin Android- ja Windows-älypuhelimiin sekä iPhone-puhelimiin, joissa on käyttöjärjestelmä iOS 8 tai uudempi.

HSL Mobiililippu

HSL Mobiililippu on kertalippu, joka käy kaikissa liikennevälineissä. Sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Voit maksaa lipun Visa- tai Mastercard-maksukorteilla tai puhelinlaskullasi.

Mobiililippu on ostettava etukäteen ennen junaan tai bussiin astumista (tai metron laiturialueelle menoa). Voit ostaa liput myös koko porukalle, mutta yhden kerrallaan. Sen sijaan lastenlippua et voi vielä ostaa. Lue lisää HSL-Mobiililipusta.

Matkakortti:
HSL-alueella voi käyttää matkakorttia tavalliseen tapaan. Kannelmäkeen tultaessa Helsingistä käytetään nappia 1 (Helsingin sisäinen lippu), Espoosta, Kauniaisista ja Vantaalta nappia 2 (Seutulippu) ja muualta nappia 3 (Lähiseutulippu 3)

Ennakkoon ostettava kertalippu:
on myynnissä R-kioskeissa ja HSL:n myyntipisteissä. Ennakkoon ostettava kertalippu tulee voimaan silloin, kun se aktivoidaan matkakortinlukijalla. Myyntipaikat löytyvät osoitteesta https://www.hsl.fi/myyntipaikkahaku.

Asemalta kohti kilpailukeskusta...

Huomaa, että Kannelmäen asemalla junat noudattavat "vasemmanpuoleista liikennettä". Kun tulet keskustan suunnasta (P-juna), Sinun on ensin ylitettävä rata portaiden kautta (hissikin on...). Vasta tämän jälkeen pääset jatkamaan kohti kilpailukeskusta. Kuvassa kulku portaiden kautta on merkitty sinisellä viivalla. Seuraa viitoitusta.

Tullessasi lentoaseman suunnasta (I-juna) olet jo heti valmis jatkamaan kilpailukeskukseen. Kun poistut laiturialueelta, seuraa viitoitusta kilpailukeskukseen.

Tulo junalta kilpailukeskukseen
Kulku Kannelmäen juna-asemalta kilpailukeskukseen

Kisojen jälkeen junalle

Kilpailujen päätyttyä junat kulkevat 15 minuutin vuorovälein. P-juna Lentoaseman suuntaan lähtee laiturilta 1 esimerkiksi klo 16.05 ja siitä 15 min välein. Vastaavasti I-juna keskustan suuntaan lähtee laiturilta 2 esimerkiksi klo 16.09 ja siitä 15 min välein.

BUSSILLA KILPAILUKESKUKSEEN

Bussilla eli dösällä pääsee ihan kilpailukeskuksen tuntumaan. Bussit 42 ja 43 pysähtyvät 100 merin päässä kilpailukeskuksesta. Jää pois Soittajantien pysäkeillä (1694 ja 1695). Bussin 56 päätepysäkiltä (1640), on kävelymatkaa kilpailukeskukseen 500 metriä. Kaikilta pysäkeiltä lähdetään Soittajantietä pohjoiseen kohti kilpailukeskusta. Seuraa viitoitusta.

Busseissa kuljettaja myy kertalippuja, tasaraha (3.20, lapset 1.60) kiitos! Ostamalla mobiililipun tai lippuautomaatista pääset halvemmalla...

Tulo bussilla kilpailukeskukseen
Kulku bussipysäkeiltä kilpailukeskukseen

Seutubussit (400-sarja) pysähtyvät Hämeenlinnanväylällä Kannelmäen eritasoliittymän eteläpuolella Kaarelantien pysäkeillä (1952 ja 1953). Niiltä on 900 metrin kävely kilpailukeskukseen. Seuraa viitoitusta.

Parhaat bussiyhteydet löydät Helsingin seudun liikenteen (HSL) Reittioppaasta. Kirjoita siihen oma lähtöpaikkasi (mistä). Määränpää Soittajantie 12 eli kilpailukeskus on siinä jo valmiina, samoin kellonaika perillä 8.30 . Näpäytä lopuksi nappia   HAE REITTI  .

Kännykkäkäyttöön sopii paremmin uusi mobiili Reittiopas. Lisää siihen oma lähtöpaikkasi, määränpääksi osoite Soittajantie 12 sekä ajankohta, koska haluat olla perillä.

POLKUPYÖRÄLLÄ JA KÄVELLEN KILPAILUKESKUKSEEN

Polkupyörällä pääsee lähietäisyyksiltä nopeasti perille. Huomaa kuitenkin, että kilpailukeskukseen on tultava Hämeenlinnanväylän tai Kantelettarentien suunnasta ja Vanhaistenpuiston kautta (idästä). Muut ajoreitit kulkevat kilpailualueen läpi ja ovat tästä syystä kielletyt.

Opastus kilpailukeskukseen polkupyörällä
Opastus kilpailukeskukseen polkupyörällä

Parhaat reitit kauempaa kilpailukeskukseen löydät pyöräilyn reittioppaasta. Kirjoita siihen oma lähtöpaikkasi (mistä). Määränpää (mihin) Vanhaistenpuisto siinä on jo valmiina. Näpäytä lopuksi nappia     HAE     . Jos reittiviiva kulkee kilpailualueen läpi, korjaa sitä hiirellä vetämällä.

Huomaa, että voit halutessasi täsmentää pyöräreittiäsi, esimerkiksi asfalttipintaiseksi tai mahdollisimman lyhyeksi.

Polkupyörien pysäköinti on kilpailukeskuksen tuntumassa.

REITTIOPPAAT YMS

HELSINGIN SEUDUN
- joukkoliikenteen reittiopas
- kännykkäversio
- pyöräilyversio

HELSINGIN KARTTAPALVELU (myös Espoo ja Vantaa)
- Karttasarja (mm opaskartta)

KANSALAISEN KARTTAPAIKKA
- pysäköinti Kauppakeskus Kaari
- pysäköinti Kaarelankenttä
- kilpailukeskus

GOOGLE MAPS
kilpailukeskus, pysäköinti, asema ja opastetut reitit