Alt-teksti

Helsingin kaupungin tervehdys


Tervetuloa suunnistamaan Helsinkiin!

On upeaa saada suunnistuksen SM-sprinttikisat Helsinkiin. Nämä ovat kaikkien aikojen ensimmäiset suunnistuksen SM-kisat Helsingissä. Suunnistusta ei ehkä ensisijaisesti mielletä kaupunkilajiksi, mutta sprinttikisaan Helsinki tarjoaa mielenkiintoisen ja haastavan suunnistusmaaston kilpailijoille. On hienoa, että lähes 2000 suunnistajaa kilpailee Kannelmäen ja Malminkartanon asuinalueiden keskellä. Alueen asukkaat ja toimijat ovat toivottaneet kisat lämpimästi tervetulleiksi ja mm. lukuisat taloyhtiöt ovat antaneet alueensa kisakäyttöön.

Helsingin strategiassa liikunta on nostettu keskeiseen rooliin. Strategian mukaan kaupunkiympäristöä sekä liikuntatarjontaa kehitetään liikkumiseen ja arkiaktiivisuuteen kannustavaksi tasapuolisesti eri kaupunginosissa. Vaikka nyt kisataankin SM-tasolla, todistaa tämä tapahtuma erinomaisesti, että liikuntaa ja urheilua on mahdollista harrastaa mitä monipuolisimmissa ympäristöissä..

Sprinttisuunnistus, kuten suunnistus yleensäkin, on vaativa laji. Kovan fyysisen ponnistuksen keskellä on samaan aikaan pidettävä pää kylmänä ja mieli tarkkana..

Toivon, että nautitte kisaympäristöstä täällä Helsingissä. Onnea matkaan!.

Nasima Razmyar
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari