Kysymykset ja palaute:

Palaute

Olipa taas hieno Kannelmäen kierros ja monipuolinen maastonosien esittely! Kevättalvi tuo kyllä omat yllätyksensä. Voin hyvin kuvitella, että viime päivien sää on aiheuttanut pientä jännitettävää.

Välillä 8-9 jäin ihmettelemään minulle uutta karttamerkkiä, tuota sinistä harvaa pystyviivoitusta. Lähdin kiertämään kun epäilin sen olevan joku kielto painovärivirheellä. Ilmeisesti siinä on tarkoitettu jotain "pystyvihreän" sovellutusta? Koitin etsiä ISSprOM-listasta mutta en löytänyt.

Salaperäisestä uudesta karttamerkistä löytyy lisää tietoa täältä.

Kiitos hyvästä B-radasta. Oli taattua Kari-laatua. Omat jalat olivat tiistain hieronnan jälkeen aivan jumissa, joten juoksunautintoa ei tällä kertaa tullut. Alkupätkällä oli vaikea keskittyä sujuvaan suunnistukseen lätäköiden vuoksi. Jäähän ja lumeen on jo tänä talvena tottunut, mutta lätäköiden kiertelyyn ei. Tuli myös parilla pitkällä välillä virheitä lähinnä ylivauhtiyrityksien vuoksi.

Kiitos - erinomainen rata. Itsellä tuntuma on vielä hakusessa.

Eilinen B-rata oli lähinnä sulan maan sprintti ja tarjosi koko radan tiukkaa keskittymistä. Ainoan kunnon virheen (liki 30s) tein 7-8 välillä, kun olin menossa optimireittiä, kun talon nurkalla ison lumikasan edessä seisoi nainen ihmettelemässä karttaa ja joku mies vielä pysähtyi siihen. 20 m ennen kaarsin vasemmalle kun luulin, ettei ’puiston’ läpi meneekään lumeen tallattua polkua. Kiersin ylimääräisen 100m vasemmalta katujen kautta ja hävisin reilusti välin nopeimmalle. Oma virhe siis. Kävin jälkeenpäin katsomassa, että kasan vierestä lähti hyvä polku ja hämmästelin miksi suunnistajanainen seisoi siinä ihmettelemässä.

Miehistä noin 8% on väriaistin osalla vaikeuksia, yleensä punainen/vihreä/harmaa/ruskea.

Tällä kertaa kartta oli minulle erittäin ongelmallinen, erityisesti ratapainatus. Se vaikuttaa lähes punaiselta. Voit verrata sitä ottamalla rinnalle offset-painetun kartan. Siellä ratapainatus näyttää silmiini lähes siniseltä ja erottuu aivan eri tavalla.

Vasta kotona näin, että kooditkin ovat kartassa. Samoin huomasin parin pienen välin kielletyt merkinnät. Niiden viivat kun sattuvat vielä rakennusten suuntaisesti. B-radan kakkosrastin ympyrää en näe ollenkaan. Kartan värit näyttävät yleensäkin aika tummilta, mikä edesauttaa ratapainatuksen häipymistä.

Näen ehkäpä kolme asiaa, mitkä olisivat auttaneet:
1. Ratapainatus reilusti sinisen violetti
2. Valkoiset reunukset rastiympyröihin ja numeroihin
3. Kartan hiukan haaleammat värit

Ratapiirroksesta on lisää juttua täällä. Eiköhän ensi kerralla tässä tärkeässä asiassa osata taas hiukan enemmän täältä.

Suunnistin A-radan, kun samalla rahalla saa enemmän. Alusta asti piti olla tarkkana talojen sokkeloissa. Koska kartta oli 1:4000 niin hieman vaikeaa oli saada selvää kaikista kartan yksityiskohdista. Rastinumeron vieressä oli vielä rastin koodi, joten lisätekstiä oli runsaasti luettavana. Radan alun sokkeloissa ei minulla ollut mitään mahdollisuutta lukea eteenpäin seuraavaa väliä, kun piti selvittää menossa oleva rasti ja samalla katsoa ettei aivan suurimpiin vesilätäköihin astuisi.

Aika hyvin omasta mielestäni löysin rata-analyysissä antamat sopivat reittivalinnat. Tosin tuntui, että jouduin pysähtelemään enemmän kuin metsäsuunnistuksessa joten aikaa kului.

A-rata oli erinomainen. Koko ajan oli suunnistettavaa ja melkein jokaisella välillä oli valinnaisia reittivaihtoehtoja. Kun vielä yritin ottaa huomioon, että paikoin reitillä on lunta ja jäätä, niin valinta ei ollut mitenkään itsestään selvä.

Juoksin B-radan. Muutama reitinvalinta virhe joista ensimmäinen heti ykköselle kun en vaan jotenkin päässyt karttaan kiinni. Kartta oli minulle hiukan epäselvä luettavuudeltaan johtuen osin mittakaavasta, numeroiden näkyvyydestä [..] Kiitos hyvästä tapahtumasta.

Done. Kauden paras rata ( C )

Kysyttävää

Aina kun Kannelmäessä on juostu sprinttiä, niin sillat - Pelimanninsilta ja Asemasilta - ovat aiheuttaneet keskustelua. Miten tällä kertaa?

Tällä kertaa pysttään tiukasti maanpinnalla - ei ole ainuttakaan siltaa. Mutta aivan satavarmasti jostain ratoihin tai karttakuvaukseen liittyvästä asiasta tullaan keskustelemaan. Se kun vaan kuuluu tämän lajin luonteeseen...

Kiitos viestistä ja kiitos erinomaisesta sprintticupista Kannelmäessä. Olen mielenkiinnolla myös seurannut ratamestarin blogia. Tämä oli jälleen kaikin puolin onnistunut tapahtuma ja siinä oli kevään ekan ”kansallisen kisan” tuntua. Etukäteisinfo, markkinointi ja tapahtumajärjestelyt toimivat.

Radat olivat sprinttiin sopivivan vaativia, tiukkoja rastivälejä ja vaihtelevia segmenttejä sekä erilaista rytmitystä löytyi.
Talviolosuhteet, lumi, jää, irtohiekka asvaltilla ja sulavesilätäköt tuovat oman lisänsä. Jalkineiden merkitys korostuu. Nähdäkseni nastarit ovat oikea valinta, vaikka monella oli napulaa ja lenkkariakin.
Sellaista mietin, että isojen lumikasojen (saa ylittää) merkintänä "vaaleanpunainen" väri ei ehkä ole paras vaihtoehto, koska viittaa enemmän tilapäisesti kiellettyyn alueeseen. Parempi voisi olla esim erikoismerkki iso X =lumikasa?
A-radan rasti 11 kohdalla huomasin, että leikkikentän portti rastin itäpuolela oli auki, ja kartan mukaanhan siinä on kielletty ylitys. Aika moni näytti siitä kautta kuitenkin menevän, joko epähuomiossa tai taitamattomuuttaan. Varsinaista aikahyötyä väärän reitin käyttäjät eivät suuremmin saaneet.
Kiitos vielä hienosta tapahtumasta, ison työn olet tehnyt ja seurana tehneet onnistuneen tapahtuman luomisessa. Kiva oll jälleen osallistua.

Olihan tämä selvästi paras sprintticupin osakilpailu. Vaikein rasti minulle oli Kalasataman sprintin monitasorasti. Kehuit sitäkin. Minusta se oli vähän liian vaikea paikka havainnollisesti kuvattavaksi.
Tässä sprintissä tuli hylsy väärällä rastill [..] käynnin vuoksi. Tällaisia tulee nykyään yhä useammin. Selkeä paikka, mutta kun rasti näkyy ja joku toinenkin sinne menee niin siitä vaan leima. Oikean rasti ohitin vierestä, mutta silloin jo keskityin vain seuraavaan väliin.
Alkusyherö vaati kovaa keskittymistä ja ei mennyt aivan putkeen, mutta kohtuudella selvisin. Vähän tuotti vaikeuksia erottaa rastiympyröitä, rastiväliviivat auttoivat. Olit kiitettävästi katkonut väliviivoja ja ympyröitä, joka kuitenkin toisaalta pani ne erottumaan huonommin.