Sivuston päivitys on päättynyt


Kilpailukeskuksen toiminnot
Kilpailukeskuksen toiminnot

STADIN SPRINTTICUP
Malminkartanossa 15.3.2023

RATAMESTARIN VIIME VINKIT

15.3.2023 klo 10 - Vinkki 1:
Malminkartanon kulkutiet ovat lähes kauttaaltaan jäässä. Vain ajoradat ovat paljaat. Kenkäsuositus on nastapohjaiset lenkkarit tai nastarit.
Klo 14.20
- Merkittävä energiantuottaja on päivän aikana toiminut rivakasti: noin 15% ratapituudesta on sulaa pintaa. Sensijaan kaikki pohjoisen puolen pihat ovat todella liukkaita. Kenkäsuositus on siten ennallaan.

Vinkki 2:
Malminkartanossa on paljon arkadeja eli katettuja jalkakäytäviä. Ne näkyvät kartassa katoksina ja niitä kannattaa käyttää, jopa reitinvalinnassakin. Niillä on aina kesäkeli.

Arkadi
Malminkartanon katetuilla jalkakäytävillä on aina kesäkeli.

Vinkki 3:
Maaliskuun illat ovat petollisia. Lämmittele ennen sprinttiä siis vaikka kipaisemalla 900 metrin lämppärilenkki ja bongaa matkalla muutama rasti. Ja pysäköintiin tulevat voivat kävelymatkalla bongata monta rastia, osan vaikka etäleimauksella. Lataa lämppärikartta täältä.

RATAMESTARIN TERVEISET

13.3.2023 - Mitä kohtaat Malminkartanon sprintissä. Mitä kannattaa erityisesti tietää radasta ja sen luonteesta. Kartassa on myös kiellettyjä alueita, jotka kannattaa noteerata. Lue lisää ratamestarin terveisistä.

LÄMMITTELYKARTAT

11.3.2023 - Pakkasella on syytä lämmitellä kunnolla ennen sprinttiä. Lataa itsellesi lämmittelykartta. Radan pituus on vajaa kilometri ja radalla on viisi rastia. Lähtö ja maali ovat kilpailukeskuksessa.

Jos tulet autolla, niin sopiva pysäköintialue. on kilometrin päässä kilpailukeskuksesta. Sieltä on mukava verrytellä kilpailukeskukseen - varsinkin, jos matkalla voi bongata lämmittelykartasta muutaman rastin. Radan pituus on 1300 metriä ja matkalla on 7 rastia. Matka lyhenee, kun jätät pari rastia väliin.

Molempien lämmittelykarttojen mittakaava on noin 1:3000. Rasteilla on pienet punaiset nauhat - ellei niitä ole joku jo ehtinyt vohkia. Rastipisteet ovat kuitenkin niin selvät, että varmasti löytyvät ilman nauhojakin.

Malminkartanon vanha kartta Malminkartanon vanha kartta
Lataa lämmittelykartta
lähtö ja maali kilpailukeskuksessa.


Lataa lämmittelykartta
lähtö pysäköinnistä ja maali kilpailukeskuksessa.

KUINKA PÄÄSEN PAIKALLE

9.3.2023 - Malminkartanoon pääset mukavasti junalla. Tapahtumakeskus on vain 300 metrin päässä Malminkartanon asemasta. Myös bussipysäkki on tapahtumakeskuksen lähituntumassa Malminkartanontien varrella. Lue lisää opastuksesta (joukkoliikenteellä).

Autollakin voit tulla, mutta tapahtumakeskuksen lähistöllä ei ole pysäköintitilaa. Aseman vieressä on jonkin verran liityntäliikenteen pysäköintipaikkoja, mutta ne ovat todennäköisesti täynnä tapahtuma-aikana. Sensijaan Pohjois-Malminkartanossa on mahdollisuus pysäköintiin joko Malminkartanon huipun juurella tai Taitotalon pysäköintialueella. Sieltä on matkaa tapahtumakeskukseen kilometrin verran. Eli juuri sopiva verryttelylenkki. Matkalla voit myös lämmitellä muutaman rastin kautta, sillä viikonlopun aikana näille sivuille ilmestyy lämmittelykartta. Lue lisää opastuksesta (autolla).


Malminkartanossa juostaan sprinttiä vuoden 2017 SM-kisojen kartalla. Edellisen kerran sprintticup oli Malminkartanossa syksyllä 2020, jolloin se koronan takia oli siirtynyt keväästä syksyyn.

Tapahtuman järjestelyitä voit seurata Ratamestarin päiväkirjasta.


Stadin Sprintticup on Helsingin suunnistusseurojen kaikille avoin sprinttisuunnistuksen kuntoilusarja, johon sisältyy kymmenkunta tapahtumaa.

Malminkartanon sprinttitapahtuman järjestää Helsingin Suunnistajat.

Helsingin Suunnistajat järjestää kaikkiaan neljä sprinttitapahtumaa maaliskuussa, joista kolme viimeistä kuuluvat yritys- ja kaverijoukkueiden Firmasprintti-sarjaan.