Sivuston päivitys on päättynyt


Kilpailukeskuksen toiminnot
Kilpailukeskuksen toiminnot

STADIN SPRINTTICUP
Kannelmäessä 6.3.2024

5.3.2024 klo 18.00- Ratamestarin viime vinkit

  • Rengaskeli eli tossuvalinta. Noin puolet kulkuväylistä on paljasta asfalttia, jonka päällä on murskesoraa tms. Pihat ja pihatiet ovat pääosin paljaat, mutta isoimmat kävelytiet ovat jään ja soran peitossa. Alueen puistoissa ja metsiköissä olevat polut ovat kovia ja hyvin juostavissa. Sensijaan polkujen ulkopuolella on 5-10 cm pehmeä hanki, ei hankikantoa. Suosittelen kaikesta huolimatta nastapohjaisia kenkiä.
  • Jäätilanne

  • Pitkät portaat ovat A- ja B-ratojen puolivälissä. Ne ovat jäiset, mutta nastapohjaisilla lenkkareilla helposti noustavissa (minulta se vei 15s). Ilman nastoja ei kannata yrittää...
  • Hankalat paikat
    Pitkät portaat ja vaarallinen alastulo

  • Vaarallinen alastulo on portaiden lähellä. Yöpakkanen on jäädyttänyt eilisen ja tämänpäivän sulamisvedet niin, että alastulo on hankalaa. Rastivälin kaksi nopeinta reittiä eivät kulje tämän paikan kautta. Lähdossä on kuvaus tästä paikasta ja lisäksi maastossa sen lähellä on punavalkeaa nauhaa sinivalkeaa HS-nauhaa.
  • Reittianalyysit avautuvat noin klo 19.00. Linkit löytyvät oikeasta sivupalkista.
  • Livelox avautuu myös. Liveloxiin voi ladata oman GPS-reitinsä tai sinne voi myös piirtää oman reitinsä. Reitin piirtäminen sprintissä ei ole ollenkaan huono ajatus - GPS-reitti nimittäin saattaa usein kulkea talojen yli heijastusten takia. Erityisesti toivon, että A- ja B-ratojen terävin kärki vie reittinsä Liveloxiin, niin saadaan reittianalyysiin todellista tietoa, ei vain ratamestarin subjektiivisia arvioita. Linkki löytyy oikeasta sivupalkista ja tästä
  • Maaliskuun illat ovat petollisia - muista lämmitellä hyvin ja kipaise lämppärilenkki. Kartan loydät oikeasta sivupalkista ja tästä"

Tervetuloa Stadin Sprintticupin Kannelmäen Sprinttiin
Kari

Vesihauta
PS. Tämä aiemmilta vuosilta tuttu vesieste ei enää osu reitillesi - ellet nyt sattumalta ole ajautunut huonolle reitille...

3.3.2024- Ratamestarin terveiset kertovat, mitkä seitsemän asiaa kannattaa noteerata, jotta suunnistus sujuu mukavasti. Avaa ratamestarin terveiset tästä tai oikealla olevasta sivupalkista

26.2.2024- Pukusuojatilat - ovat tapahtuman aikana käytössä. Tämän vahvisti tänään iltapäivällä Kannelmäen liikuntakeskuksen henkilökunta. Pukuhuoneita on kaksi, toinen naisille ja toinen miehille. Ne on merkattu selkein opastein. Lisäksi aulassa on pistorasia, jolla voit virkistää mahdollisesti sammumaisillaan olevaa kännykkääsi. Talo suljetaan klo 20.00, joten siihen mennessä jälkispekulointienkin on oltava valmiit - pihalla voi toki vielä jatkaa.

25.2.2024- Miten tulla Kannelmäkeen - Läheltä kilpailukeskusta on parikymmentä pysäköintipaikkaa, mutta muualta lähimaisemista on lumikinostenkin takia turha etsiä vapaita pysäköintipaikkoja. Sen sijaan juna tuo lähelle ja bussilla pääsee ihan viereen. Lue lisää opastussivulta


Kannelmäessä juostaan sprinttiä keskiviikkona 6.3.2024 vuoden 2017 Suomenmestaruuskisojen kartalla. Alueella on sen jälkeen suunnistettu Sprintticupissa vuonna 2018 sekä joiltain osin aseman ja urheilukentän lähellä vuonna 2021 ja vuonna 2022.

Sensijaan alueen läntinen reuna - Mätäjoen reunakorttelit - ovat suurelta osin uutta korkkaamatonta maastoa eli käyttämätöntä sprinttiympäristöä.

Tapahtuman järjestelyitä voit seurata Ratamestarin päiväkirjasta.


Stadin Sprintticup on Helsingin suunnistusseurojen kaikille avoin sprinttisuunnistuksen kuntoilusarja, johon sisältyy kymmenkunta tapahtumaa.

Kannelmäen sprinttitapahtuman järjestää Helsingin Suunnistajat.

Helsingin Suunnistajat järjestää kaikkiaan neljä sprinttitapahtumaa maaliskuussa, joista kolme viimeistä kuuluvat yritys- ja kaverijoukkueiden Firmasprintti-sarjaan.