Ratamestarin terveiset

Seitsemän on onnenluku - tästä syystä seitsemän vinkkiä, joilla pärjää Kannelmäen Sprintticupissa eikä tarvitse kokea huonoa tuuria...

Leimaa vain omilla rasteillasi

Tänä vuonna Kannelmäessä ei juosta Firmasprinttiä. Se on antanut mahdollisuuden tehdä A- ja B-radoista samantapaiset. Molemmat kulkevat samoja käytäviä, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eri rasteilla. Lisäksi A-radalla on pieni lisälenkki. Tästä syystä voit nähdä monta väärää rastia, joten varmista koodista tai rastipisteestä, että olet varmasti omalla rastillasi. Koodi on paitsi kartan rastimääritteissä, niin myös rastinumeron perässä.

Sitratori
Rastikoodi on kartassa rastinumeron perässä
ja tietysti myös rastimääritelaatikossa

Rastit ovat hyvin näkyvissä

Rastit ovat selkeissä pisteissä - niitä ei ole "jemmattu" pensaiden väleihin tai pylväiden taakse - päinvastoin rastit näkee jo etäältä. Tämä korostaa sitä, että tulosta tehdään hyvillä reitinvalinnoilla ja sujuvalla etenemisellä, ei sillä, että aikaa kuluu rastimääritteen tulkitsemiseen ja rastin hakemiseen katseella, mitkä molemmat lampunvalossa tuntuvat turhauttavilta.

Sitratori
Rastilippu näkyvissä

Etene sujuvasti

Molemmilla radoilla on osuus, jossa nimenomaan sujuva eteneminen on tärkeää. Valittavissa voi olla useitakin hyviäkin reittejä, mutta riittää kun valitset yhden selkeän ja toteutat sen sujuvasti. Jos jää liiaksi valitaa arpomaan, niin pahimmassa tapauksessa teet kaksoisvirheen - menetät nopean rastilta lähdön tuoman edun ja valitset silti väärän reitin.

Sitratori
Labyrintissä sujuvuus on tärkeää

Oikealla reitinvalinnalla voitat paljon

Tunnista etukäteen rastivälit, joissa reitinvalinnalla on merkitystä. Ellet ajoissa ehdi reittiäsi katsoa, niin silloin kannattaa rauhoittaa tilanne ja pysähtyä. Muutaman sekunnin sijoitus kartan katsomiseen voi tuoda 10-15 sekunnin hyödyn oikean reitin huomaamisesta.

Sitratori
Eritasoissa reitinvalinta voi yllättää

Huomaa lumikinokset

Tätä kirjoittaessa isoja lumikinoksia on vielä jäljellä. Muutamissa kohteissa ne vaikuttavat jopa reitinvalintoihin. Suurimmat kinokset on sunnuntain tilanteen mukaisesti merkitty karttaan marjapuuronvärillä (terassiväri). Kinosten yli toki saa kiivetä, mutta se ei ole koskaan nopein reitti.

Sitratori
Iso lumikinos on merkittu marjapuuron värillä.
Yli saa kiivetä, mutta ei se kannata.

Noudata kiellettyjen alueiden merkintöjä

Klaneettitien ylitykset ovat sallitut vain siltojen kautta ja Soittajantien suojateiden kautta. Eli noudata kartan kiellettyjä alueita. Tämän ohella muista, että tummalla vihreällä merkityn pensaikon läpi ei saa kulkea vaikka pääsisi ja vaikka pensaat ovat kovin aneemisia. Pahimmat paikat olen nauhoittanut, eli jos osut nauhaan, pysähdy ja katso karttaa - olet taatusti väärällä reitillä.

Sitratori
Myrkynvihreästä pensaikosta ei saa mennä
läpi, vaikka sinne veisi polku

Lopuksi

Sprintisuunnistus on hieno laji, eritoten Stadin Sprintticup. Näytä se myös asukkaille, äläkä hurjastele, kun heitä kohtaat. Olemmehan me taas kerran heidän vierainaan ja aiomme olla myös tulevina vuosina.

Kari Sane
Ratamestari